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Int J Adolesc Med Health.2021 Oct;

若年成人における砂糖摂取の意義:レビュー

Significance of sugar intake in young adults: a review.

PMID: 34695309

抄録

背景:

食物由来疾患 非伝染性疾患(NCD)は、2012年に世界で発生した5,600万人の早死にのうち、3,800万人(68%)を占める主な死亡原因となっています。中低所得国は、NCDによる死亡者数の約4分の3(2,800万人)を占め、病気や早死にの大部分(82%)を占めています。砂糖の過剰摂取は、不健康な栄養状態、太り過ぎ、青少年のNCDリスクとの関連性が懸念されています。さらに、若年層における砂糖の摂取と虫歯の関連性も懸念されています。歯の感染症は、若年成人において世界的に最も一般的なNCDであり、ここ数十年で管理と治療が大幅に進歩したにもかかわらず、痛みや不安、機能的制限(子供の場合は学校の成績や出席率の低下など)、歯の欠損による社会的な重度障害などの問題が残っています。

BACKGROUND: Foodborne diseases non-communicable diseases (NCDs) are the main reason of death, accounting for 38 million (68%) of the 56 million premature deaths worldwide in 2012. Lower-middle and middle-income countries accounted for nearly three-quarters of all NCD fatalities (28 million), as well as the bulk of illness and premature death (82%). An excessive consumption of added sugar is source of worry for its link to unhealthy nutrition quality, overweight, and the risk of NCDs among adolescents. A further source of worry is the link among free sugar consumption and tooth cavities in young adults. Dental infections are the most common NCDs worldwide in young adults, and despite significant advances in management and cure in recent decades, issues remain, resulting in pain, anxiety, functional limitations (which include failing school grades and attendance in children), and social severe disability due to missing teeth.

報告書の目的:

本報告の目的は、肥満・メタボリックシンドロームと若年層の虫歯のケアと軽減に重点を置き、子供と若年層のNCDの可能性を軽減するための加糖の摂取方法について提案することである。

OBJECTIVES: The purpose of this report is to give suggestions on how to consume added sugar in order to mitigate the possibility of NCDs in children and young adults, with an emphasis on the care and mitigation of obesity and metabolic syndrome and tooth decay among young adults.

方法と材料:

思春期、健康、虫歯、肥満、糖分摂取、推奨などのキーワードを用いて、若年成人における糖分摂取の意義とその影響に関連する最新の科学文献のシステマティックレビューを通じて発見されたエビデンスの水準を評価しました。

METHODS AND MATERIALS: The Keywords like adolescent, Health, Dental Caries, Obesity, Sugar Intake, Recommendation have been used to evaluate the standard of evidence discovered via current systematic reviews of the scientific literature relating to significance of sugar intake consumption and its effect in young adults.

結果:

プロスペクティブな研究からのデータは質が高いと判断されたが、全国的な集団ベースの研究からのデータは極めて質が低いと判断された。世界保健機関(WHO)によると、天然甘味料は生涯にわたって適度に使用すべきである(強い推奨1)。WHOは、大人と子供の両方において、天然の砂糖の摂取を総カロリー摂取量の10%程度とごくわずかに抑えることを勧告している2(強い勧告)。

RESULTS: The relevant data from prospective studies was judged to be of good quality, but data from nationwide population-based studies was judged to be of extremely low quality. Free sweeteners should be used in moderation during one's life, according to the World Health Organization (strong recommendation 1). WHO advises limiting natural sugar consumption to very little about 10% of total calorie intake among both grownups and children 2 (strong recommendation).

結論:

砂糖の摂取による虫歯や肥満の増加は憂慮すべきものであるため、規制当局やカリキュラム開発者は、我々が検討した推奨事項を利用して、自国の現在の砂糖摂取量を基準値と比較することができる。また、必要に応じて、さまざまな社会的健康イニシアチブを通じて砂糖の摂取量を削減する方法を設計するために使用することができます。

CONCLUSIONS: There is a significant association of prevalence of tooth decay, obesity due to sugar consumption at an alarming rate hence regulators as well as curriculum developers can utilize the recommendation reviewed by us to compare current free sugar intake levels in their nations to a benchmark. They may also be used to design ways to reduce free sugar consumption through a wide variety of social health initiatives, if required.