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日本人小児における自閉症特性と栄養摂取量との前向きな関係。志賀研究の結果
Prospective relationship between autistic traits and nutrient intakes among Japanese children: Results of the Shika study.
PMID: 35652325
抄録
自閉スペクトラム症児の食物選択性については知られている。しかし,ASD児の栄養不足については明らかではない。特に,長期的な評価については検討されていない。我々は、小児における自閉的特徴とその後の幼児期における栄養摂取量との前向きな関係を検討した。日本で実施された研究から2つの時点で得られたデータを利用した。参加者は、ベースライン時7〜12歳、フォローアップ時10〜15歳の日本人小児759名である。その結果、ナトリウム、カルシウム、マグネシウム、鉄、ビタミンD、ビタミンB2、ビタミンB12の摂取量は、自閉症でない子供より自閉症である子供の方が相対的に低いことが示された。また、自閉症児のミネラルとビタミンの摂取量の相対的な低さは、幼児期後半により顕著であった。この結果は、幼児期を通じて自閉症特性のある子供の栄養摂取量をスクリーニングすることの重要性を示唆している。
It is known about food selectivity among children with autism spectrum disorder. However, the nutritional inadequacy among children with ASD is not clear. Especially, long-term evaluation has not been studied. We examined the prospective relationship between autistic traits in children and subsequent nutrient intake in later childhood. We utilized data obtained at two time points from a study conducted in Japan. Participants were 759 Japanese children aged between 7 and 12 years at baseline and between 10 and 15 years in the follow-up. The results showed relatively lower intakes of sodium, calcium, magnesium, iron, vitamin D, vitamin B2, and vitamin B12 among children with than without autistic traits. Relatively lower intake of minerals and vitamins in children with autistic traits is more evident in later childhood. The results suggest the importance of screening the nutrient intake of children with autistic traits across childhood.