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腫瘍科領域における栄養不良管理。論争の的となっている問題と将来の展望に関する専門家の見解
Malnutrition management in oncology: An expert view on controversial issues and future perspectives.
PMID: 36276153
抄録
がんおよび抗がん治療は、栄養不良を含むいくつかの有害な副作用を引き起こす可能性がある。がん患者における十分な栄養支持の必要性が認識されているにもかかわらず、日常的な臨床診療では栄養はまだ最初に考慮すべき側面の1つとは考えられていない。栄養不良は、がん患者の臨床転帰、治療反応、および全生存にマイナスの影響を与える。本研究では、イタリアのConsensus Conferenceで浮上した栄養不良に関する最も議論の多い3つの問題について、特に頭頸部および消化管のがん患者を対象として取り上げた。栄養評価および介入のタイミング、術後回復促進(ERAS)プロトコルの拡張、栄養介入の費用対効果が検討されている。この研究は、各問題の最先端技術を説明し、将来の展望と取るべき行動を仮定し、遭遇した重大な問題を克服するイタリアのがん患者のための新しい栄養管理モデルを提案することを目的としたものである。注目すべきは、栄養不良のがん患者および栄養不良のリスクが高い患者の正しい管理を保証するために、栄養問題の適時診断が不可欠であるように思われることである。標準化されたプロトコル、スクリーニング検査、および患者の医療記録への栄養パラメータの記載は、良好な臨床転帰を達成するのに役立つであろう。最後に、適切な栄養支持は費用の節約にもつながるため、転帰と管理費用の両方の改善を得るために、その臨床的および経済的価値を促進することが必要であると思われる。
Cancer and anticancer treatments can lead to several negative side effects, including malnutrition. Despite the recognized need for adequate nutritional support in cancer patients, in daily clinical practice, nutrition is still not considered one of the first aspects to be considered. Malnutrition negatively affects the clinical outcomes, treatment response, and overall survival of cancer patients. In this study, three of the most controversial issues related to malnutrition, which emerged during an Italian Consensus Conference, were addressed specifically for patients with head and neck as well as gastrointestinal cancer. The timing of nutritional evaluation and intervention, extension of the Enhanced Recovery after Surgery (ERAS) protocols, and cost-effectiveness of nutritional interventions have been considered. This study aimed to illustrate the state-of-the art of each issue and hypothesize future perspectives and actions to be taken, trying to suggest a new nutritional management model for cancer patients in Italy that overcomes the critical issues encountered. Of note, the timely diagnosis of nutritional issue appears to be essential to ensure the correct management of malnourished cancer patients as well as those who are at high risk of malnutrition. Standardized protocols, screening tests, and the inclusion of nutritional parameters in patient medical records would help to achieve good clinical outcomes. Finally, appropriate nutritional support is also associated with cost savings, and it seems necessary to promote its clinical and economic value to obtain improvements in both outcomes and management costs.