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J Contemp Dent Pract.2023 Feb;24(2):137-145.

子供による人工甘味料の摂取:恩恵か弊害か?

Intake of Artificial Sweeteners by Children: Boon or Bane?

PMID: 37272146

抄録

背景:

砂糖は多くの健康障害の主犯である。砂糖の過剰摂取は口腔の健康に悪影響を及ぼし、糖尿病を誘発し、体重増加や肥満につながる。ショ糖は砂糖の主要な形態であり、う蝕と強い相関関係がある。人工甘味料は化学的に合成された砂糖の代用品であり、一般に低カロリーとみなされている。

BACKGROUND: Sugar is the main culprit in many health dysfunctions. Excessive sugar intake can negatively affect oral health, precipitate diabetes, and lead to weight gain and obesity. Sucrose is the primary form of sugar, and is strongly correlated with dental caries. Artificial sweeteners are chemically synthesized sugar substitutes that are generally regarded as being low-calorie.

目的:

この総説では、人工甘味料の必要性に関する文献上の現在のエビデンスを検討し、子供の健康に対するその意味を概説する。その副作用と安全性に関する懸念についても簡単に概説する。

OBJECTIVE: This review examines the current evidence in the literature for the need for artificial sweeteners and outlines its implications for the health of children. We briefly outline its adverse effects, and concerns regarding their safety.

レビュー結果:

人工甘味料は広く使用されている食品添加物である。食品医薬品局(FDA)には主に6種類の人工甘味料が認可されている。各甘味料の相反する結果と規制基準の相違は、常に懸念と議論の原因となっている。しかし、ほとんどの研究では、人工甘味料の有益な効果にスポットライトが当てられている。甘味料の摂取量が増えると、虫歯が減少する。人工甘味料を摂取すると、食欲が増し、やがて体重が増加する。

REVIEW RESULTS: Artificial sweeteners are a widely used food additive. Six main artificial sweeteners are approved by the food and drug administration (FDA). The conflicting results and divergent regulatory norms of each sweetener are a constant cause of concern and debate. However, most studies have spotlighted the beneficial effects of artificial sweeteners. Dental caries diminish with the increase in sweetener intake. An increase in appetite and eventually weight gain is observed in individuals consuming artificial sweeteners.

結論:

最近発見された非栄養性の人工甘味料に関するさらなる研究が必要であるが、現在の研究によれば、人工甘味料は実に厄介なものである。人工甘味料は、健康障害全般にも良い影響を与える。う蝕の発生を抑制すれば、う蝕が増加する可能性は非常に低くなる。

CONCLUSION: Artificial sweeteners are indeed a bane according to present studies, although more research on recently discovered non-nutritive artificial sweeteners is required. It also has a positive effect on overall health disorders. If one curbs the onset of dental caries, then the eventual rise is highly unlikely.

臨床的意義:

う蝕を低下させる人工甘味料の効果は、一般的なう蝕指数の低下に役立つ。口腔衛生が維持され、口腔内細菌の増殖が抑制される。新規甘味料の研究は、う蝕予防における有効性を既存のものと比較するのに役立つ。人工甘味料の特性を理解した上で使用することができるように、人工甘味料とその意味について人々を教育することが必要である。

CLINICAL SIGNIFICANCE: Artificial sweeteners' effect on lowering dental caries will help to reduce the caries index in general. Oral hygiene is maintained, and the growth of oral bacterium is depressed. Research on novel sweeteners will help to compare their efficacy in caries prevention compared to existing ones. It is necessary to educate people on artificial sweeteners and its implication as one can use them by being aware of their properties.