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Tob Prev Cessat.2024;10.

加熱式タバコ製品からの粒子放出

Particle emissions from heated tobacco products.

PMID: 38566785

抄録

はじめに:

本研究は、5 種類の加熱式タバコ製品(HTP)からの粒子排出量を測定する。

INTRODUCTION: This study determines the particle emissions from five heated tobacco products (HTPs).

方法:

IQOS、LIL、PULZE、ILUMA、GLO の 5 種類の HTP の主流排出におけるブラックカーボン(BC)の測定にはエアサロメーターを使用し、総 粒子状物質(PM)濃度および PM 分画(1、2.5、4、10μm)の測定にはエアロゾルモニターを使用した。15種類のフレーバーを使用し、各フレーバーにつき5本のスティックを、ISOおよびカナダの喫煙体制下で蠕動ポンプを使用して喫煙した。方法の再現性は、各喫煙体制で各ブランドの1フレーバー15スティックを使用して測定した。

METHODS: An aethalometer is used for the determination of black carbon (BC) and an aerosol monitor for total particulate matter (PM) concentration and also PM fractions (1, 2.5, 4, and 10 μm) in the mainstream emissions of 5 HTPs: IQOS, LIL, PULZE, ILUMA, and GLO. Fifteen different flavors were used, five sticks per flavor, which were smoked using a peristaltic pump under both ISO and Canadian smoking regimes. The method repeatability was determined using 15 sticks of one flavor for each brand for each smoking regime.

結果:

すべてのHTPは粒子を排出し、排出される粒子の99.7%以上は1μmより小さい。BCおよびPMの放出はいずれも再現性が非常に低い。粒子放出は加熱温度と喫煙強度に関連して増加し、使用するフレーバーに依存する。BCはPM全体に占める割合は小さい。

RESULTS: All HTPs emit particles, and more than 99.7% of the particles emitted are smaller than 1 μm. Both BC and PM emissions show quite low repeatability. Particle emissions increase in relation to the heating temperature and the intensity smoking regime, and are depending on the flavor used. BC corresponds to a small percentage of total PM.

結論:

HTPは、従来の紙巻きたばこと比較してリスクが低減された製品として宣伝されているが、喫煙体制、使用されるフレーバー、および操作パラメータに依存して、その排出物から高い粒子濃度が検出される。PM排出量は、ISO喫煙方式では銘柄によって大きく異なるが、これはおそらく加熱温度によるものであろう。対照的に、カナダの喫煙体制におけるPM排出量は、銘柄間で大きな差はない。これはおそらく、パフ回数が増加すると、パフ間で装置が冷却されないため、すべての銘柄でPM排出量が増加するが、装置の最高加熱温度には依存しないという事実に起因すると考えられる。BC排出量はPMのごく一部であり、両喫煙方式において銘柄間で有意な差はない。

CONCLUSIONS: Although HTPs are promoted as products of reduced risk compared to conventional cigarettes, high particle concentrations are detected in their emissions, depending on the smoking regime, the flavor used, and the operation parameters. PM emissions vary significantly between different brands under the ISO smoking regime, probably due to the heating temperature. In contrast, PM emissions under the Canadian smoking regime do not vary significantly between different brands. This could probably be attributed to the fact that increased puff frequency does not allow the device to cool down between puffs, resulting in an increase in PM emissions for all the brands, but not dependent on the maximum heating temperature of the device. BC emissions only consist of a very small fraction of PM and do not vary significantly between different brands under both smoking regimes.